«Η ιστορία της Ιατρικής των τελευταίων δεκαετιών μοιάζει να είναι γραμμένη μόνο για τις γυναίκες», σημειώνει ο κ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι «μάλλον είναι η ανταπόδοση της κοινωνίας στη μεγάλη προσφορά της γυναίκας μέσω των πολλαπλών ρόλων της». Πριν από 30 χρόνια η διάγνωση https://www.pharmacy2go.gr/ του καρκίνου του μαστού γινόταν σε προχωρημένο στάδιο με αποτέλεσμα το ποσοστό επιβίωσης των γυναικών που είχαν προσβληθεί από τη νόσο να είναι εξαιρετικά μικρό. Ήταν μία μεγάλη επανάσταση καθώς η γυναίκα είχε πλέον τη δυνατότητα να επιλέξει πότε θα μείνει έγκυος.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση παραπομπή όλων των θυμάτων έμφυλης βίας σε δομές φιλοξενίας και την απομάκρυνση τους από το περιβάλλον κακοποίησης. Ειδικότερα για τα θύματα στον προσφυγικό πληθυσμό, τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων έμφυλης/ ενδοοικογενειακής βίας, η δημιουργία χώρων για την φιλοξενία τους είναι άμεσης προτεραιότητας δεδομένων των συνθηκών διαβίωσής τους. Είναι απαραίτητη η εκπαίδευση του προσωπικού των υπαρχουσών δομών σε διαπολιτισμικά θέματα και η παροχή διερμηνείας, ώστε να διευκολύνεται η φιλοξενία του προσφυγικού πληθυσμού στις υφιστάμενες δομές μαζί με τον εγχώριο πληθυσμό.

  • Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, το φολικό οξύ συμβάλλει στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη, ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή, οι βιταμίνες C, Ε συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, οι βιταμίνες Α, D παίζουν ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.
  • Το πλαίσιο αυτό, η σωστή επικοινωνία δηλαδή, μπορεί να βοηθήσει επίσης και στην πρόληψη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο όλοι ξεχνάμε.
  • Δημιουργία και προβολή υλικού (π.χ. ντοκιμαντέρ, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή/και αφιερώματα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία) για την εξάλειψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων σχετικά με τις γυναίκες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και για τις μητέρες παιδιών με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση.
  • Τα αποτελέσματα ήταν η μείωση των εξάψεων και νυχτερινών εφιδρώσεων στο 100% με τη χρήση φυτοοιστρογόνων, η μείωση ή διατήρηση του βάρους, ο έλεγχος της κολπικής ξηρότητας, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και τέλος η μείωση στις διαταραχές ύπνου.
  • Θα μπορούσε να αποτελέσει πολλαπλασιαστή στα θέματα υποστήριξης Γυναικών στην Έρευνα και την Καινοτομία.
  • Το πρόγραμμα “We_Hub” (αναλύεται παραπάνω και ολοκληρωμένο πλάνο κατετέθη στην Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) που έχει σχεδιάσει ο Σ.Ε.Γ.Ε.

Τα τελευταία χρόνια, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα εδραιώνει την παρουσία της ολοένα και περισσότερο. Η συμβολή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται, νέες μορφές επιχειρηματικότητας κάνουν την εμφάνισή τους, με τις γυναίκες σε αρκετές περιπτώσεις να δίνουν δυναμικό παρών. Οι νέες αυτές μορφές γυναικείας επιχειρηματικότητας βρίσκουν την έκφρασή τους μέσω νεοφυών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, κοινωνικών επιχειρήσεων και δράσεων. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας που προκαλείται από ορισμένους τύπους θηλωμάτων είναι ο τέταρτος συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες και ο δεύτερος πιο συχνός σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου. Οι διαγνωστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση του ιού παραμένουν πολύ ακριβές και περιλαμβάνουν ογκώδη εξοπλισμό.

Λάρισα: Ζευγάρι Πρώην Εκπαιδευτικών «έφυγε» Από Κορωνοϊό, Διασωληνωμένος Ο Γιος

Το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις τους παρέκαμψαν διαδικασίες κυβερνοασφάλειας για να διευκολύνουν τη μετάβαση στην τηλεργασία. 459 αναφορές σχετικές με υπηρεσίες ασφάλισης δέχτηκε το 2020 ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έναντι 432 το 2019, όπως προκύπτει από την Ετήσια Έκθεση της Αρχής. Η έλλειψη ορίων μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση ελέγχου από το παιδί, κι αυτό θα ήταν επιβλαβές τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί.  Ενσωμάτωση διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της για όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.  Παραγωγή βοηθητικού εγχειριδίου προς τους εκπαιδευτικούς, διαφορετικό για κάθε βαθμίδα, για το χειρισμό των θεμάτων των φύλων σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.  Στη δράση 4.2.2 Ετήσιες Εκθέσεις για την ισότητα στους Δήμους να προβλεφθεί η εμπλοκή των ΔΕΠΙΣ και στο στάδιο της έρευνας με τα ερωτηματολόγια και στο στάδιο της διατύπωσης προτάσεων πολιτικής.

• Αναγνώριση των ετών ανατροφής παιδιών ή φροντίδας εξαρτημένων ατόμων στα συντάξιμα χρόνια. • Ανάπτυξη πολιτικών για την εξάλειψη του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών. • Διασφάλιση, ειδικών παροχών για τις εργαζόμενες γυναίκες που φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ, κατά το πρότυπο της γονικής άδειας. https://www.pharmacy295.gr/el • Ενίσχυση των ΠΕΠΙΣ και ΔΕΠΙΣ με ειδικές/ους συνεργάτριες/συνεργάτες, με εξειδίκευση στην έμφυλη ισότητα, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος των θεσμικών οργάνων στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ Βαθμού. • Παροχή του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Αυτοτελών Γραφείων Ισότητας των Περιφερειών.

βελτίωση της υγείας των γυναικών

Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1978, στο νοσοκομείο Όλνταμ της Βρετανίας. Παράλληλα όμως, έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και τα βρεφικά γάλατα καλύπτοντας τις ανάγκες διάφορων καταστάσεων που στο παρελθόν οδηγούσαν σε αυξημένη νοσηρότητα των μωρών. Εκδοση εκλαϊκευμένων φυλλαδίων, επιστημονικών εντύπων κλπ, για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου των γυναικών.

Έρευνα Αποκαλύπτει Πόσο Επικίνδυνο Είναι Να Κολλήσεις Κορονοϊό Σε Δημόσια Τουαλέτα

Κατά το χρονικό διάστημα που αναζητά εργασία και για όσες εργάζονται, παροχή επιδόματος ή παροχή υπηρεσίας φύλαξης/δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για τις περιόδους που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. Για μας τους Οικολόγους Πράσινους δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ευημερία χωρίς τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας και γι’αυτό θέτουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση εκείνων των γυναικών που κοινωνικοί, φυλετικοί και ρατσιστικοί λόγοι τις αποκλείουν από την κοινωνική και οικονομική ζωή. Η διάσταση των ποσοστών της οικογενειακής μέριμνας, που είναι στην Ελλάδα πολύ πιο εξαρτώμενη στις γυναίκες έναντι των ανδρών, οδήγησε περισσότερες γυναίκες στην καταγραφή τους ως μη-ενεργού εργασιακά πληθυσμού, καθώς αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με τη οικογενειακή μέριμνα. Αυτό υπήρξε επιτακτική ανάγκη όταν τα σχολεία και τα κέντρα υποστήριξης ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ) σταμάτησαν τη λειτουργία τους. Σε περίπτωση άρνησης του εναγομένου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί αυτό το μέτρο, ο δικαστής οικογενειακών υποθέσεων ειδοποιεί αμέσως τον εισαγγελέα.

βελτίωση της υγείας των γυναικών

#Άμεση απόσυρση του Νόμου Τσιάρα – ήδη έχουμε τραγικές συνέπειες στις γυναίκες, μανάδες και παιδιά. Στην ενέργεια «Δημιουργία εργαλείου αποτίμησης των υπηρεσιών προς ωφελούμενες από το Δίκτυο Δομών», να προβλεφθεί να ζητείται και η γνώμη των οφελούμενων σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αξιολογήσουν τόσο τις συμβούλους με τις οποίες συνεργάστηκαν όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. •Σαφής στόχευση για ισότιμη συμμετοχή γυναικών στα όργανα αποφάσεων σχετικά με την υλοποίηση του Σχεδίου. Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως μια ενιαία κατηγορία, με το σκεπτικό των ελλείψεων κάθε υποομάδας, χωρίς να προτεραιοποιούνται οι ανάγκες ούτε οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η σύζευξη αυτού του Έργου με τη Δράσεις της ΓΓΔΟΠΙΦ θα μπορούσε να αποτελέσει πολλαπλασιαστή στα θέματα υποστήριξης Γυναικών στην Έρευνα και την Καινοτομία.  ΔΩΡΕΑΝ προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του δικτύου ForME.

Βασιλακόπουλος: Προβλέπει Επιδείνωση Της Επιδημιολογικής Κατάστασης Με Το Άνοιγμα Των Σχολείων

Συνολικά, οι χώρες με ισχυρά δικαιώματα των γυναικών είχαν καλύτερη/βελτιωμένη υγεία από εκείνες στις οποίες τα δικαιώματα των γυναικών ήταν μόνο μερικώς ή ελάχιστα σεβαστά. Αυτοί οι δείκτες υγείας περιλαμβάνουν την πρόληψη ασθενειών, όπως ο εμβολιασμός, την αναπαραγωγική υγεία, τα ποσοστά θνησιμότητας και το προσδόκιμο ζωής. Στις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, ήταν ιδιαίτερα σεβαστά, αλλά όπου η πρόσβαση https://eumeds.gr/ σε νοσοκομειακά κρεβάτια και γιατρούς ήταν παρόλα αυτά κάτω από το μέσο όρο, τα αποτελέσματα για την υγεία εξακολουθούσαν να είναι σταθερά καλύτερα από τον μέσο όρο. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Menopause καταγράφουν ότι τα υψηλά επίπεδα σωματικής άσκησης συνδέονται με λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, αυξημένη ικανοποίηση από τη ζωή και υψηλότερη θετική επιρροή στις γυναίκες που διανύουν την εμμηνόπαυση.

βελτίωση της υγείας των γυναικών

Το WECAN έχει ολοκληρωθεί και ο στόχος που επετεύχθη είναι να ενισχύσει την επιχειρηματική ικανότητα των γυναικών, ενδυναμώνοντας δυνητικές και νέες επιχειρηματίες μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος καθοδήγησης . Νομικός ορισμός της έννοιας και τυποποίηση του εγκλήματος της γυναικοκτονίας με την εισαγωγή του στον Ποινικό Κώδικα, ως εγκλήματος που απορρέει από την «άσκηση κυριαρχίας των ανδρών πάνω στις γυναίκες». Ώστε η γυναικοκτονία να θεωρείται ποινικό αδίκημα επιβαρυντικό https://eumeds.gr/ για το δράστη (έγκλημα με κίνητρο μισογυνισμού κατ’ αναλογία του εγκλήματος με ρατσιστικό ή αντισημιτικό κίνητρο). Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων με εξειδικευμένο επιστήμονα σε θέματα έμφυλης βίας. Η καρνιτίνη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια, βοηθάει στη καύση λίπους και στην βελτίωση της μυϊκής αντοχής. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Mig-HealthCare το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος για τις γυναίκες και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο θανατηφόρος. Στις δράσεις για τη «βελτίωση της θέσης των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις» αναφέρεται η εθνική καταγωγή, η αναπηρία, http://thebeveridgelab.com/wp/2020/10/12/τι-σημαίνει-αντοχή-στο-αλκοόλ/ η ηλικία, αλλά όχι η ταυτότητα φύλου, και μάλιστα ενώ η κυβέρνηση αναγγέλλει πρόγραμμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.  Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Συνεπής στο ραντεβού της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, ηRoche Hellasστήριξε τον http://www.ohrtzedek.com/?p=76502 8οαγώναGreece Race for the Cure® 2016που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στη φετινή διοργάνωση, η πολυπληθής ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας ενισχύθηκε με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών από τονΣύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών,πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

«η Καινοτομία Δεν Έχει Φύλο»

 Αποκαταστατικές υπηρεσίες (ψυχολογική και κοινωνική στήριξη) ώστε το θύμα να σταθεί στα πόδια του και να βγει στην κοινωνία (σημαντική η ενίσχυση για εύρεση εργασίας).  Ακόμη, είναι εντελώς αδύνατο «η παρακολούθηση για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των υφιστάμενων πολιτικών ισότητας θα γίνεται και σε θεσμικό επίπεδο, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας Φύλων (ΕΣΙΦ)».  Η ανάλυση ανά Υπουργείο αν και σημαντική, δημιουργεί όμως περιορισμούς και δυσκολίες στην εφαρμογή πολιτικών και στην παρακολούθηση της προόδου, εφόσον δεν προβλέπονται οριζόντιες δράσεις με εποπτεία ενός διυπουργικού οργάνου που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την εφαρμογή των πολιτικών και των δράσεων ανά Υπουργείο.

Μία από τις εξηγήσεις που έδωσε η Michelle Lavin, αιματολόγος στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, που υποστηρίζεται από την ΑΧΑ, είναι η κακή επίγνωση των συγγενών αιμορραγικών διαταραχών. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η αιμορραγία μετά τον τοκετό είναι η κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας (1/3 των θανάτων κατά τον τοκετό). Και όμως, εάν προβλεφθεί, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες που μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από την PPH.